Kalevala Valmennus Oy

Kalevala Valmennus Oy on vuonna 2004 perustettu hyvinvointialan yritys. Toimitusjohtaja Johanna Kononow on kehittänyt Olet enemmän® -koulutusohjelman sekä TunneSynteesi® -menetelmän ja tunnekartan. Käytämme myös Luontaislääketieteen Instituutti Kaironin kehittämää Elämänkartta -työkalua. Työkalujemme avulla autamme asiakkaitamme itsensä kohtaamisessa ja johtamisessa.

 

Uskon, että paineessa syntyy merkityksellisiä timantteja

Olin onneton elämässäni. Olin vakuuttunut, että onnellisuuteni esteenä olivat väärin valittu elämänkumppani, vanhempani ja työkaverit.

Päädyimme mieheni kanssa avioeroon vuonna 1998 ja siinä eron rytäkässä kolmas lapsemme ilmoitti tulostaan. Kehoni oireili epämääräisesti ja lopulta menetin liikuntakykyni. Lääkärit kirjoittivat minulle reseptejä lääkkeisiin, joita en koskaan hakenut apteekista. Olin ja olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että minulla ei ollut lääkkeenpuutostilaa. Kaipasin ihmistä, joka olisi sanonut minulle:  “Kaikki järjestyy”.

Muutosinnokkaana en enää kestänytkään yhtään muutosta töissä ja kaikki yksityiselämäni kaaos näkyi työpaikalla virheinä ja väsymyksenä. Uutiset saivat jäädä toisten katsottaviksi, arki oli tarpeeksi raadollista ja rankkaa.

Kuljin kasvumatkaani ja jankkasin mielessäni: ”Olen enemmän, kuin elämäntilanteeni. Olen enemmän kuin ajatukseni, tunteeni tai kehoni oireet.”. Yritin keskittyä siihen, mikä minussa ja elämässäni oli ehjää. Olin elossa ja lapset terveitä. Hengitin ja tunsin, kuinka elämän virta kehossani voimistui. Yhtäkkiä elämän virta nappasi minut mukaansa ja huomasin, että Olin (kin) enemmän®, kuin kurja elämäntilanteeni. Ihmettelin 36-vuotiaana silmieni edessä avautuvaa kättäni kuin pieni lapsi, joka ensi kertaa katsoo liikkuvaa kättänsä.

Muutamia kuukausia kokemukseni jälkeen syntyi elämäni valo, isosiskoille pikkuveli. Se sai aikaan riemua ja rakkautta kodissamme ja arki pyykkivuoren alla tuntuikin juhlalta. Innostuin pienestä ihmisestä ja omista käsittämättömistä voimavaroista. Elämän nälkäisenä hain tietoa ja viisautta maapallon ääriltä. Ymmärrys ihmisen itsetuntemuksesta ja kasvusta, sekä itsensä johtamisesta ja näiden asioiden tärkeydestä kasvoi. Rakennusalan 25 vuotinen ura tuli tiensä päähän. Matka merkityksellisempään Olet enemmän® -tehtävään oli alkanut.

Myöhemmin, synkkinä hetkinä, hokemastani ”Olet enemmän®” -lausahduksesta syntyi itsensä johtamisen koulutusohjelma. Opiskelin tunnedynamiikkaa, mutta näin sen niin eritavoin, jonka johdosta syntyi   TunneSynteesi® -tunteiden muuntamismenetelmä.

Kirjoitin Olet enemmän® -kirjan valmentajieni patistelemana (sydämellinen kiitos valmentajat ja Kajaanin kirjoittajapiiri). Ilman heidän tukea tämäkin kirja olisi jäänyt pöytälaatikkoon.

Uskon, että voimme auttaa toisia vasta kun olemme auttaneet itseämme. 

Työpajat ovat tarkoitettu yhteisöille kasvun ja kehittymisen esteiden vapauttamiseksi sekä sujuvan toiminnan varmistamiseksi. Oivaltavat ja kokemukselliset työpajat tuovat sinunkin työpaikalle uusia kehittyneempiä ajattelun malleja.

Ota yhteyttä – vastaan kysymyksiisi mielelläni! 
johanna@kalevalavalmennus.fi 
050 356 1677

“Kaikki järjestyy – oli tilanteesi millainen tahansa”

Lämmöllä Johanna – kasvukumppanisi