Ketä autan ja kuka olen

Kehittämäni Olet enemmän® -prosessi ja TunneSynteesi® -menetelmä tarjoavat erilaisia käytännön työkaluja lisätä Itsetuntemusta, itsensä johtamista ja kykyjä ratkaista erilaisia haasteita, niin työ- kuin yksityiselämässä.

Olet enemmän® -ryhmää

Olet enemmän® - koulutuksen kävijää

Olet enemmän® - valmentajaa

Työhyvinvointikoulutusprosessia

Uskon, että paineessa syntyy merkityksellisiä timantteja.

Olin onneton elämässäni. Olin vakuuttunut, että onnellisuuteni esteenä olivat väärä elämänkumppani, vanhempani, työkaverit, esimies… Päädyimme avioeroon vuonna 1998. Siinä eron rytäkässä vielä kolmas lapsemme ilmoitti tulostaan. Kehoni oireili epämääräisesti ja lopulta menetin liikuntakykyni. En koskaan hakenut lääkkeitä, joita lääkärit kirjoittivat minulle. Minulla ei ollut lääkkeenpuutostila.

Kaikki tämä yksityiselämäni kaaos näkyi työpaikalla virheinä ja väsymyksenä. Muutosinnokkaana en enää kestänytkään yhtään muutosta töissä.
Uutiset saivat jäädä toisten katsottaviksi. Arki oli tarpeeksi raadollista.

Olen enemmän -kuin elämäntilanteeni, kehoni oireet, ajatukseni ja tunteeni, jankkasin kun omaa kasvumatkaani kuljin. 
Keskittynyt mieli, jonka suuntasin siihen mikä minussa ja elämässäni oli ehjää: olin elossa ja lapset terveitä. Hengitin ja tunsin kuinka elämän virta kehossani voimistui. Yhtäkkiä elämän virta nappasi minut mukaansa ja Olin enemmän® –kuin kurja elämäntilanteeni. Ihmettelin silmieni edessä avautuvaa kättäni, kuin pieni lapsi, joka ensikertaa katsoo liikkuvaa kättänsä.

Muutamia kuukausia sen jälkeen syntynyi elämäni valo ja isosiskoille pikkuveli. Se sai aikaan riemua ja rakkautta kodissamme. Arki pyykki-vuoren alla tuntui juhlalta.

Innostuin ihmisestä, hänen käsittämättömistä voimavaroista. Elämän nälkäisenä hain tietoa ja viisautta maapallon ääriltä. Ymmärrys ihmisen itsetuntemuksesta, kasvusta ja itsensä johtamisesta ja niiden tärkeydestä kasvoi. Rakennusalan 25 vuotinen ura jäi. Matka merkityksellisempään Olet enemmän® -tehtävään oli alkanut.
Perustin yrityksen vuonna 2004.

Hokemastani on syntynyt Olet enemmän® -koulutusohjelma. Kehittämälläni TunneSynteesi® -tunteiden muuntamis -menetelmällä
autan työyhteisöjen ihmisiä kohtaamaan toisensa ja asiakkaansa. Työhyvinvoinvointikoulutus on koko työyhteisön kehittämispalvelu, jonka kohteena on työssä oleva kehittyvä ihminen. 

Kirjoitin Olet enemmän® -kirjan valmentajien patistelemana. Sydämellinen kiitos siitä valmentajilleni ja Kajaanin kirjoittajapiirille. Ilman heidän tukea sekin kirja olisi jäänyt pöytälaatikkoon.

Tällä hetkellä kirjoitan työyhteisöille kirjaa:

“Yhdessä enemmän® -tietoisen kasvun 8 askelta työyhteisön kehittymiseen” nimi tosin voi muuttua vielä matkalla.
Uskon, että voin auttaa sinua kun olen ensin auttanut itseäni.

Johanna Kononow

Maalle muutto mahdollisti löytämään rauhan työn vastapainoksi. Lataan itseni luonnossa liikkumalla sekä jatkuvalla itseni kehittämisellä sekä itsetutkiskelulla.
Oma hyvinvointi on minulle tärkeä ja siksi minulla on henkilökohtainen valmentaja ja yritystoiminnan kehittämistiimi.
Jatkuva kouluttautuminen on minulle itsestään selvyys. 

Työtehtävät:

– kasvukumppani – parantaja
– työyhteisövalmentaja – konsultti
– valmentajien kouluttaja
– sovittelu- ja työnohjauskonsultti

Koulutukset

– tekninen piirtäjä (kone – rakennuspiirtäjä)
– Merkonomi 1990 – 1994
– PVT® -psyologinenvyöhyketerapia (Antti Pietiäisen oppilas (2000 – 2003)
– henkisen psykologian, psykosyntesin ja ihmisen kehittymisen tutkimustyö 2001 – jatkuu edelleen
– ihmisen tietoisuuden tutkiminen  
– henkinen terapia (Asger Lorentsenin oppilas 2010 – 2012)
– Johtamisen Erikoisammattitutkinto 2014 – 2016
– HHJ -kurssi 2016

Työkokemus

– rakennusalalla 25 vuotta 1981 – 2006, myynti – ja esimiestehtäviä 
– hyvinvointialan yrittäjä vuodesta 2004

Luottamustehtävät

– Elias Lönnrot -seuran johtokunnan jäsen 2011 – 2016
– Kajaanin Yrittäjät, hallituksen jäsen 2016 – 

Hurahtanut hirsitaloihin 

Hirsitaloinnostus on varmaan syntynyt minussa jo ennen syntymääni.
Lapsuuden kotini oli hirsitalo, jota isäni peruskorjasi jatkuvasti. Tiilitaloa isä alkoi rakentamaan -60 -70 -luvun vaihteessa. Sitä ennen hän oli purkanut kaksi hirsihevostallia, josta sitten puutavara otettiin uutta taloa varten. Minun rakennusinto ei kuollut vaikka ruostuneita nauloja sain irrottaakin sankkokaupalla.

Mummoni kuoleman jälkeen, aloitti isä oman evakkokotinsa peruskorjauksen. Minä teini-ikäisenä autoin isääni sen minkä kykenin. Mikään ei ollut itsestään selvää kun 1948 rakennettua rintamamies-taloa korjataan. Seinät, jotka olivat eläväiset kuin konsanaan karjalaismummon elämäkin – mutkikkaat ja myötäilevät. Isän tupakan mittaisen tauon aikana pohdimme kuinka seinät olisi parasta oikaista. Perustukset parhaalla mahdollisella tavalla ja kaikki muutkin mukavuudet saimme ympätyksi vanhaan jo elämää nähneeseen taloon.

Oman kotini ostin 20-vuotiaana. Se oli tietenkin äitini koti, minun mummolani. Vuonna 1948 rakennettu hirsirunkoinen rintamamiestalo. Siinä riitti puuhaa 27 -vuodeksi. Uskalsin ottaa haasteen vastaan, olinhan saanut isäni kanssa harjoitella vanhan korjaamista. Sekin koti oli nähnyt paljon monen perheen tarinoita, joita se oli hirsiinsä kätkenyt. Saatuani sen valmiiksi, olikin aika luopua siitä. Nyt koti onkin kätevän pariskunnan ja heidän lasten koti, jota hekin rakkaudella sitä laittavat itsensä näköiseksi.

Muistojen Mummola Kajaanin Koutaniemellä oli tietysti rakennettu 1948. Merikotka johdatti tämän talon luokse. Kävimme poikani Juhon kanssa katsomassa ensin ulkoapäin ja myöhemmin ystäväni kanssa sisältä. Talo tuoksui tarinoilta, joita hirret pitivät syvällä hirsien sielussa sisällään. Tarinoita, joita Mummolaan kuuluu. Tahdoin nähdä tämän taloni Muistojen Mummolana, joka oli Karjalaan jäänyt. 

Näin talon valmiina ja koulutuspaikkana Olet enemmän® -kurssilaisille. Vuosia myöhemmin kuulin, ettei kukaan rakennusalan ammattilai-nenkaan olisi paikkaa alkanut remontoimaan – vaan purkamaan.  

Tänään, kaikki jotka ovat Muistojen Mummolassa käyneet Olet enemmän® -koulutuksen ovat ihastuneet paikan tunnelmaan, josta voi jokainen muistaa tai kuvitella oman mummolansa. 

Lämpimästi tervetuloa Muistojen Mummolaan – keskeneräisyyden keskukseen. 

Muistojen Mummola – Olet enemmän® -koulutuspaikka Kajaanissa

Muistojen Mummola 2007

Muistojen Mummola 2017

 

 

Lataa ilmainen: Askeleet - Elämän hallinnasta - Itsensä johtamiseen

Seuraavat 5 askelta ovat itsetuntemuksen ja itsensä johtamisen portaat, jotka tarjoavat sinulle kussakin portaassa kehittymisen prosessin.

Kiitos, latauslinkki saapuu s-postiisi